На Херсонщині загарбники продовжують готуватися до «референдуму», попри відсутність підтримки

2 года назад 0

На Херсонщині загарбники продовжують підготовку до псевдореферендуму незважаючи на те, що населення їх не підтримує, а ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, примусивши частину військового командування рф виїхати з обласного центру.
Про це в ефірі  сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає .

«Вони (російські загарбники – ред.) стільки вже зробили політичних інвестицій, скажімо так, у Херсонщину, що вже не можуть зупинитися…тому продовжують готуватися до цього шоу. Це у будь-якому випадку не референдум, це… шоу», — сказав Соболевський.

За його словами, ворог не може доповісти у Москву, що населення області їх не підтримує і ненавидить.

Загарбники намагаються підготувати приміщення, де будуть розміщені «дільничні комісії», завербувати людей для роботи в них, щоб хоч якусь кількість комісій відкрити та зробити картинку. Але з цим теж дуже великі проблеми, тому що місцеве населення псевдореферендум не підтримує, крім того, люди знають, що є кримінальна відповідальність за участь у підготовці подібного «шоу», зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради.
Як повідомляв Укрінформ, загарбники бояться, що вони не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання, частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

Херсонський колаборант Стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до «референдуму» про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

У Херсонській області російські загарбники перевіряють будинки навколо місць проведення «референдуму». Через підготовку до нього війська рф посилюють терор і фільтраційні процедури для херсонців.

На тимчасово захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», у Херсоні перебувають російські політтехнологи, населення області не підтримує процес організації «референдуму».