На лівобережжі Херсонщини з’явилися найманці з Африки

2 месяца назад 0

Російські підрозділи все більше поповнюються іноземними найманцями на лівобережжі Херсонської області.

Хто повідомляє: заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Що відомо? За словами Сергія Данилова, найманців з африканського континенту помітили на ринку в місті Олешки. Також військові з країн Африки раніше були помічені в Чаплинці, де вони на місцевому ринку скуповували теплі речі та ковдри.

“В Чаплинському районі вони вже давно помічені. Померзли суки, всі ковдри і теплі речі поскуповували”, — написала під постом Данилова місцева жителька .

Що було раніше? Про вербування росіянами найманців з Африки пишуть і прокремлівські пропагандистські канали. Так, телеграм-канал “Кремлевская табакерка” повідомляє, що для участі в так званій “СВО” планують завербувати 10 тисяч бійців з Африки.

“Формирование отрядов африканских военных в самом разгаре, но их уже начали активно перебрасывать на фронт. С самого начала к таким бойцам «приклеилось» прозвище «черные дворники». И сейчас многие наши военные продолжают их так называть, — зазначають в телеграм-каналі. —  «Мы уже подготовили более восьми тысяч человек из пяти африканских стран. Сейчас началась их переброска на фронт. Около полутора тысяч африканских бойцов уже поехали или скоро поедут под Авдеевку, Марьинку и Донецк», — рассказал нам источник в Минобороны”.

Утім, російські військові незадолені появою африканців на фронті. Пишуть, що вони погано воюють, при першій можливості здаються в полон, а іноді відкривають “дружній вогонь” по підрозділах росіян.За деякими російськими джерелами, африканцям пропонують платню в розмірі від 3 до 5 тисяч доларів на місяць. Для таких бідних країн як Кенія чи Сомалі це величезні гроші. Тому й бажаючих не бракує. Але, як бачимо з повідомлень пропагандистів, їхній "бойовий дух" на дуже низькому рівні.