Пафосних «міністерств» уже немає: як поводяться колаборанти на Херсонщині

4 месяца назад 0

Росіяни посилюють охорону колаборантів на тимчасово окупованих територіях. Зокрема на лівобережжі Херсонщини вони навіть змушені ховатися та приховувати місце розташування своїх так званих "адміністрацій".

Про це    розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, зауваживши, що колаборанти не можуть вільно пересуватися. Вони бояться обстрілів, тому часто прикривають цивільними.
Уже говорять не так пафосно Колаборанти відкрили свої приймальні, але постійних офісів для окупаційних адміністрацій немає. Наприклад, паспортні столи вони розміщують на перших поверхах багатоповерхівок для того, щоб туди не прилетіла ракета. Так намагаються прикритися цивільними людьми.

Уже немає пафосних "урядових кварталів", пафосних "міністерств". Гауляйтери таких міст, як Нова Каховка, Каховка навіть не оголошують години приймання громадян, – розповів Сергій Хлань.

У своїх офісах колаборанти досі організовують так звані приймання, але заздалегідь не оголошують час, коли їх проводитимуть. Щобільше, вони не перебувають на одному місці та не мають точної дислокації, де розташована їхня окупаційна адміністрація.

"Колаборанти постійно змінюють місця і вже не так пафосно розповідають про свої "урядові квартали" та "адміністрації". Їм доводиться ховатися" , – підкреслив депутат Херсонської обласної ради.

Окупанти скоюють воєнні злочини на Херсонщині: що відомо

  • В окупованих Олешках розстріляли 70-річну жінку. Пропагандистські ЗМІ повідомили, що до цього злочину причетний російський солдат. Він сам зізнався у скоєному та пояснив свій вчинок нібито самообороною. У загиблої виявили мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, осколкові та інші пошкодження. Кримінальну справу проти окупанта так і не відкрили.
  • У ніч на 20 грудня росіяни обстріляли склади, де зберігали гуманітарну допомогу одразу кілька організацій. Мовиться про критично важливі запаси Товариства Червоного Хреста України, місцевої громадської організації "Щедрик". Також ворог пошкодив приміщення ще однієї міжнародної організації. Координаторка ООН в Україні заявила, що такі обстріли не дають можливості допомогти людям тоді, коли вони цього найбільше потребують.
  • Окупанти практично щодня завдають ударів по Херсонщині. Вони атакують регіон десятками дронів за ніч. Речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков розповів, що росіяни запускають "Шахеди" чорного кольору й роблять це вночі. Їх скеровують у житлові будинки, офісні приміщення, сервісні центри. Попри це, нашій ППО вдається влучно знешкоджувати ворожі цілі.