На окупованій Херсонщині готуються до фальсифікації “виборів” путіна

4 месяца назад 0

«Який сенс йти туди, де за мене все вирішили»,  — так колишній продавець взуття і шкіряних виробів, а нині «голова громадської палати» Херсонської області ігор качур охарактеризував будь-які вибори в Україні. На росії, запевнив, все інакше — там «роль кожного виборця важлива». Сказав це зрадник не на гумористичному концерті, а під час проведення в окупованому Генічеську «школи молодого виборця», на якій колаборанти готують собі молодих помічників у фальсифікації майбутніх «виборів» путіна. Вони, нагадаємо, заплановані на 15 — 17 березня цього року.

Те, що готується саме фальсифікація, підтвердило так зване 39 засідання окупаційної виборчої комісії Херсонської області. На ньому помічники окупантів затвердили список документів, які «необхідні для реалізації виборчих прав громадян на території Херсонської області». У список, крім паспорта громадянина рф або документа, який його заміняє, входять паспорт та Ю-картка громадянина України! Тобто навіть після більше року примусової паспортизації окупанти дозволяють «голосувати» за паспортом чужої їм країни?! Те, що ця паспортизація провалилась, зрозуміло. Але як може громадянин України обирати президента росії? Якщо навіть в конституції рф сказано, що «право брати участь в управлінні справами держави як безпосередньо, так і через своїх представників» мають лише громадяни російської федерації (ст. 32). Хоча б вже зміни у ту свою фільчину грамоту, яку вони називають «конституцією» внесли, вони ж це можуть.

Друга ознака фальсифікації — колаборанти повідомляють про збільшення кількості жителів (а, отже, і виборців) на лівобережжі. Наприклад, у черговому випуску телепередачі «Эпоха возрождения» на окупаційному телеканалі «Таврия» гауляйтерка Новотроїцького «муніципального округу» Євгенія кузьменко розповіла пропагандистам, що населення селища, яке окупанти знову «зробили» райцентром, зросло з 7,5 тисяч до 11 тисяч. Люди, мовляв, повертаються не лише з російських регіонів, а й з Польщі та Італії. І не лише повертаються, а й зразу знаходять у Новотроїцькому роботу. На момент зйомки всі, мабуть, разом з дітьми і пенсіонерами нароботіі були,бо укадрі,крім
самої кузьменко і пропагандистки бабір, нікого не видно. І це у центрі селища! Отже, навіть ті, хто залишився, бояться з будинків зайвий раз виходити.

Натомість у соцмережах бачимо, що новотройчани виїхали не лише на підконтрольну територію України, а й по всьому світу роз’їхались — живуть вони зараз не лише, наприклад, в європейських Польщі, Греціїчи Норвегії ,а й на північноамериканському континенті.  То хто тоді «повернувся»? Правильно — «виборці». «Мертві душі», які дадуть на «виборах» потрібний путіну і його поплічникам результат.

Хоча дехто з симпатиків «русского міра» все ж і справді повертається на окуповану Херсонщину. Наприклад, 16 січня під час збору підписів за висування путіна у президенти, який проходив у колишньому супермаркеті «АТБ» у Генічеську, пропагандисти зловили у фотооб’єктив колишнього голову Генічеської райдержадміністрації сейтумера німетуллаєва (на фото він у кепці стоїть за своїм сином рустемом — «депутатом» «обласної думи). Після революційних подій на Майдані екс-голова РДА втік в окупований Крим. А коли росіяни окупували Херсонщину, повернувся.

Борис ВИНОГРАДОВ,