На окупованій Херсонщині військові РФ тиснуть на «органи правопорядку» з вимогами не відкривати справу про зґвалтування

4 месяца назад 0

У селі  Нововасилівка Генічеського району на тимчасово окупованій території Херсонщини  34-річний російський військовий Микита Мальгін (позивний "Мотильга") зґвалтував 13-річну дівчинку . Керівництво його військової частини (в/ч 57760) тисне на місцеві "правоохоронні органи", щоб вони розслідували справу за більш легкою статтею.

Про це 10 січня повідомив Telegram-канал "" з посиланням на джерела. За його даними, справою займається окупаційний "відділ міністерства внутрішніх справ РФ у Іванівському районі Херсонської області".

Від злочину російського загарбника постраждала неповнолітня А.Ш. 2010 року народження з Нововасилівки.

Російські "правоохоронці" встановили, що її кривдник –  громадянин РФ Мальгін Микита Сергійович 06.05.1989 народження, військовослужбовець в/ч 57760 .

"Під час огляду особистих речей військовослужбовця в особистому мобільному телефоні виявлено  листування зі ще однією неповнолітньою мешканкою Іванівського району (2011 року народження) , в якій Мальгін пропонує останній вступити в інтимні стосунки" , – повідомив Telegram-канал.

Щодо окупанта розпочали розслідування, але кримінальну справу досі не порушено.  Начальство його військової частини чинить тиск на слідство з метою перекваліфікації скоєного злочину зі статті 131 КК РФ ("Зґвалтування") на легшу статтю – 135 ("Розпусні дії").

"Щоб не "замазати честь мундира", представників правоохоронних органів умовляють здійснити службову фальсифікацію та вказати, що неповнолітня вступила в статеві стосунки з Мальгіним за взаємною згодою", – зазначив анонімний автор "Досье Шпиона".