На окупованому лівобережжі морять голодом людей і тварин

1 месяц назад 0

Найнесподіваніше, що про ознаки голоду на лівому березі Херсонщини зізнаються самі ж окупанти. Зокрема, керівник окупаційного пропутінського руху «Народний фронт Херсонської області» Александр Фомін навіть ціле відео зняв, в якому розповів наступне:

«До нас масово надходять звернення про те, що є проблеми з харчуванням і фінансуванням соціальних установ, а у деяких сільських соцустановах, маються на увазі будинки-інтернати, будинки престарілих, взагалі нічого немає!» Окупант разом з помічниками об’їхав вказані у зверненнях організації. Окупаційний директор Каховського геріатричного інтернату Дмитро Боровик підтвердив, що у закладі немає ні грошей, ні поставок, додавши: «Абсолютно, з нового року». З продуктами, за його словами, допомагають лише небайдужі люди. А ще додав, що телефонував з проблемою у всі можливі гуманітарні організації.Якийсь Максим Любов з назвою окупаційної посади «заступник директора Дніпровського будинку-інтернату» розповів на камеру, що заклад має проблеми з хлібом, який навіть змушені брати у військових. Договір з хлібозаводом на поставку хліба в інтернаті укласти не можуть, бо немає фінансування. Крім того, ще з минулого року у закладі не закриті борги за поставку медикаментів і пально-мастильних матеріалів.

«Не знаю з чим це пов’язано, але фінансування кульгає», — «пом’якшив» сказане Максим Любов.Тим часом у біосферному заповіднику «Асканія-Нова» голодують тварини. Про це несподівано дізналась «депутат Херсонської обласної думи» Тетяна Сиволонська. «За сприяння «Єдиної Росії» у Херсонській області вона відвідала Каховський район, де особисто проконтролювала вантаження овочів — моркви і буряку, супроводила доставку і передачу овочів у заповідник для годівлі тварин» , написали у Телеграм «єдинороси».Хотіли показати, як піклуються про тварин, а показали, що довели лівобережжя до гуманітарної катастрофи.

Борис ВИНОГРАДОВ,