На ТОТ Херсонщини росіяни будують філію кримського арткластера 

1 месяц назад 0

 У селі Щасливцеве на тимчасово окупованій Херсонщині росіяни вирішили збудувати філію так званого арткластера “Таврида”.
Про це повідомляють підконтрольні окупаційній владі медіа.
Таврида АРТ – це форум молодіжної творчості, який російська влада організувала у 2015 році неподалік міста Судак в анексованому Криму.
Пізніше форум перетворився на так званий арткластер з великою кількістю локацій та інсталяцій на різну творчу тематику. Філію цього фестивалю російська влада вирішила створити й на тимчасово окупованій Херсонщині.
За даними окупаційних медіа, роботи зі створення простору розпочали у лютому 2024 року та мають завершити у грудні цього року. Площа кластера становить близько 19,5 га. На це з бюджету РФ виділили 3 мільярди рублів.
Нещодавно перевіряти процес будівництва приїздив перший заступник керівника адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко. Разом із незаконним очільником ТОТ Херсонщини Володимиром Сальдо вони оглядали об’єкти на будмайданчику.
Сергій Кирієнко та Володимир Сальдо За словами Сальда, запуск “Тавриди” “дасть молоді сучасний та якісний простір для відпочинку та самореалізації, підвищить привабливість регіону в очах молодих людей”.
Хто буде організовувати роботу так званого арткластера окупаційна влада не повідомляє. Проте самі ж представники незаконної влади лівобережної Херсонщини постійно кажуть про брак фахівців багатьох спеціальностей, зокрема, освітян, працівників культури, тренерів тощо.
Раніше повідомлялось, що Сальдо створив робочу групу, яка займатиметься розробкою майстер-плану та проєктів територіального планування Херсонської області.