басюк пожалівся на те, що Херсонщина — це не Крим

4 месяца назад 0

«Закінчується повний календарний рік, який прожили у складі Російської Федерації нові регіони. Про те, яким він був для Херсонської області, «Парламентській газеті» розповів сенатор Константін Басюк» , — пише періодичне видання федерального зібрання рф.

Фейковий сенатор від Херсонщини розповів виданню і про «вибори у місцеві органи влади», і про «відновлення інфраструктури», і… Ні, більше ні про що.

На запитання, як використовується «досвід Криму», який росія анексувала першим, басюк відповів: «Досвід інтеграції Криму дуже важливий. Це кейс, керуючись яким, ми можемо уникнути багатьох помилок. З часу формування Законодавчого зібрання Херсонської області минуло менше трьох місяців, йде настановна робота. Розбираємось, які закони повинні бути прийняті у першу чергу, які — у другу. Радимось з нашими кримськими колегами».

Але «кримські колеги» не у всьому можуть порадити. Про різницю між Кримом і Херсонщиною «сенатор» сказав так: «Головна відмінність пов’язана з тим, що у нових регіонах цю роботу доводиться вести в умовах бойових дій». Не треба бути провидцем, аби сказати, що закінчувати цю «роботу» доведеться у тих самих умовах.

Богдан СТРАЖАК,