Нахабству немає меж: обленерго знову підвищать тарифи

6 лет назад 0

НКРЕКУ збільшить тарифи компаній в сфері постачання і розподілу електроенергії з 1 квітня 2018 року.

  

Постанови Нацкомісії опубліковані в урядовому виданні "Урядовий кур'єр" за 27 січня. Вказується, що тариф у сфері розподілу електроенергії "ДТЕК Високовольтні мережі" виросте на 103%. Київенерго ціни на поставки і розподіл електроенергії підвищить на 35-90%.

У більшості компаній тарифи виростуть в межах 20%. При цьому тарифи "Енергія-Новояворівськ" трохи знизяться. Перегляд тарифів зумовлене зростанням операційних витрат і збільшенням фонду заробітної плати обленерго.

Нагадаємо, що з 1 січня тарифи на електроенергію для промисловості зросли на 8-11%. Це підвищення обумовлене інфляцією, зростанням зарплат, девальвацією гривні, а також підвищенням цін на газ на 16,7% і вугілля (на 38,3%).

Варто нагадати, що група ДТЕК Ріната Ахметова контролює близько 80% теплової електрогенерації.

Відзначити, що в березні 2016 року НКРЕКУ затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію, згідно з якою вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Після цього генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго" стали продавати електроенергію дорожче.

 

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українська влада планує до початку літа 2018 року ввести абонплату на газ. Влада вже взяли на себе зобов'язання перед МВФ. Варто відзначити, що абонплату на газ Нацкомісія в сферах енергетики і комунальних послуг ввела ще в 2017 році, проте під тиском громадськості комісія це рішення призупинила.