Російські війська, які перебувають у Херсонській області, дуже сильно ризикують опинитися в оточенні, — Самусь

8 месяцев назад 0

Російський окупант. Фото: gur.gov.uaПід час проведення українськими захисниками операції зі звільнення херсонського лівобережжя кількість російських окупантів, які добровільно здалися в полон, може збільшитися в рази. Таку думку сьогодні, 28 серпня, в ефірі телеканалу  озвучив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.
Так він прокоментував слова начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирила Буданова, що кожен 5-й російський військовий здався в полон добровільно. До того ж так званого обмінного фонду в російських окупантів значно більше. Причина в тому, що в перші дні повномасштабного вторгнення РФ “нахапала” в Україні “страшну кількість заручників”, зокрема й цивільних — пенсіонерів, працівників силових структур тощо. Тому українські цифри нижчі і це потрібно розуміти.

“Абсолютно вірно. Під час проведення цієї операції на півдні і, якщо ми подивимося куди рухається українська армія, з якою метою, одна з цих цілей — перерізання наземного коридору. Але тут відбулося б ще одне перерізання. Тобто цей суцільний театр воєнних дій, який триває від Харківської області аж до Криму, був би розрізаний на два різні театри воєнних дій, який умовно можна було б назвати кримським і донбаським. Так ось під час розв’язання питання поділу цих двох театрів воєнних дій українська армія отримала б можливість узяти в полон дуже багато російських військовослужбовців, тому що, наприклад, у Херсонській області ті російські війська, які перебувають у Херсонській області, дуже сильно ризикують опинитися в оточенні”,  — сказав Самусь.
Оскільки, пояснив експерт, якщо подивитися на карту і буде розрізаний, наприклад, театр воєнних дій навіть під час виходу до Мелітополя, то російські логістичні ланцюжки дуже сильно страждатимуть.

“А після знищення Чонгарського, Генічеського мостів залишиться тільки один напрямок через Армянськ, фактично українська армія під час проведення операції ще з правобережжя Херсонської області там може створитися дуже складна ситуація з точки зору військовополонених для Росії. Я думаю, що кількість тих, хто добровільно здався, буде навіть більшою”, — вважає Михайло Самусь.​Нагадаємо, як​ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, російські окупанти здаються в полон, щоб зберегти свої життя. Україна надає їм гідні умови утримання.