«Наш край»: українців заганяють у борги тарифами

3 года назад 0

Уряд має припинити прив’язувати тариф до європейського рівня, а почати рівнятися на реальний рівень доходів українців. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак.
«Рахунки на комірне лише за 6 місяців цього року зросли на 35%. Інфляція сягнула рекордних 10%. При цьому дохід українців зменшився. Підвищення тарифів Уряд, мав би дозволяти лише за умови зростання середньої зарплати з урахування інфляції та пропорційно показникам росту доходів. Саме так мало б відбуватися у соціальній державі, якою за Конституцією є Україна», — сказав Олександр Мазурчак.
За його словами, саме через недолугу політику уряду в сфері ЖКГ українці оновили рекорд заборгованості за житлово-комунальні послуги – 82 млрд гривень. При цьому у держави відсутня стратегія збалансування галузі як такої. Врешті решт уряд доведе людей до такого рівня боргів, коли погасити їх просто не буде змоги.
«Українці заборгували галузі ЖКГ 82 мільярди гривень. І, враховуючи фінансові показники, погашати ці борги людям немає чим. Тож наступним кроком уряду для стягнення заборгованості може стати, наприклад, позбавлення права власності на квартири або інше майно українців. Цього не можна допустити», — заявив Олександр Мазурчак.
«Наш край» наполягає, що перш ніж підвищувати ціни на товари і послуги першої необхідності, влада має забезпечити зростання доходів населення. Для цього держава має дбати про підвищення зарплат і пенсій, інвестувати кошти у підтримку українських виробників, розвивати середній і малий бізнес, активно формувати заможний середній клас.
«Комунальним тарифам європейського рівня, встановлення яких активно домагається нинішній уряд, мають передувати доходи європейського рівня», підсумував Олександр МАЗУРЧАК.
ПП «НАШ КРАЙ»