«Наш край»: Уряд маскує віялові відключення енергії під технічні роботи

2 года назад 0

Партія «Наш край» вимагає терміново перевірити компанії, які масово почали проводити відключення електроенергії в умовах початку опалювального сезону.
Уряд заявляє, що тримає ситуацію із дефіцитом вугілля під контролем і віялових відключень в Україні під час поточного опалювального сезону не буде. Проте саме віялові відключення вже почалися по всій території України. Просто уряд намагається замаскувати це під «Технічні роботи».
Про це заявив співголова політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак . «За всі роки незалежності України не було ситуації, коли б масово почали виводити на «планові технічні роботи», як це зараз називають, десятки енергогенеруючих блоків у холодну пору року. Ці роботи на те і планові, що виконують їх у літній, теплий, сезон. А зараз передмістя Києва, при мінусовій температурі надворі, на 10 днів на 10 годин щодня лишили без світла. Ті, хто використовує електрику для опалення та приготування їжі опинилися у жахливих умовах».
Повідомив співголова «Нашого краю» і про те, що не лише Київщина страждає від де-факто віялових відключень. «Інформація про аналогічні начебто «технічні роботи» з’являється в соціальних мережах мало не з усіх регіонів України. Зокрема, про тривалі технічні відключення повідомляють з Львівської, Волинської та Рівненської областей. Головне питання — яким чином уряд планує забезпечити безперебійне постачання електроенергії у лікарні, які потрапляють під географію відключень? Адже апарати ШВЛ не можуть працювати без електроенергії, а аварійні генератори, які на випадок відключень є в медичних закладах, зможуть, у кращому випадку забезпечити потреби тільки реанімаційних відділень», — наголосив Олександр Мазурчак.
«Наш край» закликає:
– терміново вжити заходів щодо забезпечення лікарень додатковими потужностями генераторів для можливості безперебійного функціонування як реанімаційних відділень, так і ліжок з апаратами ШВЛ;
– здійснити перевірку компаній, які масово почали проводити відключення електроенергії в умовах початку опалювального сезону та з’ясувати реальні причини цих відключень.
ПП НАШ КРАЙ