Нібито за участь у “Правому секторі”: жителя окупованої Одрадівки на Херсонщині затримала незаконна влада

1 неделя назад 0

Незаконний Слідчий комітет окупованої Херсонської області висунув обвинувачення 39-річному жителю окупованого села Одрадівка Новотроїцької громади Херсонської області, нібито за участь в організації “Правий сектор”, яку у РФ вважають екстремістською.

Про це повідомив окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо.

Незаконна влада повідомляє, що з червня 2020 року чоловік буцімто брав активну участь в екстремістському русі: проходив навчання для підготовки до бойових дій проти інтересів Росії та виконував різноманітні функції із забезпечення діяльності організації “Правий сектор”.

Як зазначають представники незаконної влади, за період окупації регіону чоловік не вийшов з організації. Його затримали.

  • Нещодавно на 42-річну жительку окупованого Каланчака Херсонської області Тетяну Б. незаконна влада завела кримінальну справу за коментар у телеграмі. Їй інкримінували нібито публічні заклики до екстремізму.
  • 16 квітня на лівобережжі Херсонщини окупаційні силовики затримали 66-річного жителя села Новоолексіївка Генічеського району та оголосили йому підозру за участь у незаконному збройному формуванні.
  • Раніше незаконна влада завела кримінальну справу за допис, який написала у фейсбуці жителька одного із захоплених селищ на Херсонщині. Їй інкримінували нібито заклики, що спрямовані проти безпеки РФ.