Новини з Нової Каховки: приліт дрону, гуманітарка, активність комуністів

5 месяцев назад 0

  Які будні окупованої Нової Каховки? Що дивує новокаховчан в окупації і які гуманітарні пайки отримують місцеві від окупантів, діляться мешканці міста.

В районі автовокзалу — приліт дрону 5 березня цілий день кружляли дрони над містом. І стало відомо, що в районі автовокзалу, біля ряду бутіків, був приліт дрону, один чоловік поранений. “Оскільки там часто бувають окупанти — можливо, ціль була якась їхня машина. Жителям міста варто обходити їх стороною” , — каже мешканець.

Пізніше в одному з місцевих телеграм-каналів з’явилась інформація, що 4 окупанти було знищено з дрону, три вижили.

Гумка без борошна Новокаховчани сьогодні отримали від окупантів чергову гуманітарну допомогу:

1) 2 кг цукру;

2) 2 кг гречки;

3) 1 літр соняшникової олії (дата виготовлення 28 серпня 2023, строк придатності 18 місяців);

4) 2 консерви згущеного молока (дата виготовлення 22 листопада 2023 року, строк придатності 24 місяців);

5) 4 консерви тушонки яловичина (дата виготовлення 26 серпня 2022 року, строк придатності 5 років);

6) 4 консерви рибні оселедець (дата виготовлення 13 жовтня 2022 року, строк придатності 24 місяців);

7) макаронні вироби 4 упаковки по 0,5 кг (дата виготовлення 12 жовтня 2021, термін придатності 24 місяців).

Гуманітарна допомога від окупантів, Нова Каховка, березень 2024
Борошна в цей раз не дали.

Черга на Соколі, де видається гуманітарна допомога, була чимала, але людей швидко обслуговували.

Люди допомагали один одному переносити та вантажити пакети. Основна маса — пенсіонери. Також в черзі були молоді жінки з дітьми з інвалідністю. Хтось за батьків по паспорту отримував допомогу. В цілому все було більш-менш спокійно.

Сюр 2024: комуністи шукають винних у смерті Сталіна Очевидець ділиться: “Тут пройшла інформація, від якої стало смішно”:

"Коммунистическая партия "Коммунисты России" обратилась в ФСБ и Генпрокуратуру с просьбой проверить возможную причастность западных спецслужб к смерти Сталина, сообщил РИА Новости глава партии Малинкович". Скріншот з пропагандистського каналу Окупанти хвалять лікарів, мікрорайон “Сокіл” — без світла До чат-боту редакції Novakahovka.city звернулась мешканка з Білорусі, яка стурбована тим, що її друг лежить з температурою, оскільки він живе в районі Сокола, де немає світла. Віталій Гура В окупантському чаті повідомляють про те, що на зустрічі голови окупантської адміністрації Віталія Гури та депутата Херсонської думи Катерини Грибовської головною темою була — відсутність електроенергії в місті. Не у всіх мікрорайонах Нової Каховки є світло. Гура запевнив, що “робота по відновленню електроенергії ведеться і світло буде відновлено”.

Хто полізе на стовпи Усіх, хто нарікають в чатах на колаборантів, пишуть скарги та чимось незадоволені, їх ображають, називаючи прихильниками нацистів, хохлами, ждунами та іншими словами. І навпаки тих, хто схвально відгукуються про окупантів “піднімають до небес як приклад”.

З приниженням стикаються ті, хто питає щось про своїх рідних, які залишились в місті. Їм пропонують “лазити самим по стовпах і налагоджувати лінії електромереж”. Аргумент: “Вам ніхто нічого не винен — у нас війна, вам запропонували виїхати, а ви чогось залишилися чи залишили рідних”.