Окупаційні канали радіють вбивству українських спецпризначенців

2 месяца назад 0

«Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами героїчно загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій. Забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання воїни прийняли свій останній бій, навічно залишившись в строю», — повідомив 29 лютого Генштаб ЗСУ.

У окупантів, як завжди, своя версія подій. Мовляв, українці не лише не виконали завдання, а навіть не встигли висадитись. «ЗС РФ відбили спробу висадки десанту укронацистів на Тендрівській косі на Чорноморському узбережжі Херсонської області, — написав у Телеграм так званий експерт центру військово-політичної журналістики боріс рожин. — Противник втратив 20 вбитими, 1 полоненим і 4 човна… Відмінно спрацювали специ Балтійського флоту». Окупаційні телеграм-канали відкрито зраділи вбивству українських спецпризначенців. Навіть фото з їх простреленими і закривавленими тілами опублікували. Щоправда, тіл на фото — не 20, а 5. Рахувати, «хохляцьких терористів», назвали їх «борці з нацизмом», взялись на окупаційному телеграм-каналі «Южный регион/Новороссия»: «Лише в одному прибитому до берега човні ми бачимо п’ятеро двохсотих, а човнів, за заявою, було знищено чотири (ну, а, може, три — хто їх, басурман, рахує».

«Точніше» вирішив збрехати окупаційний телеграм-канал «Херсонский вестник»: «Вогнем з кулеметів, мінометів і ПТРК чотири катери були потоплені, один ретирувався, один диверсант важкопоранений потрапив у полон, інші знищені». Всього ж човнів, написали, було п’ять і про них, буцімто, «заздалегідь було відомо російському командуванню».

Скільки б не було загиблих, жаль кожного з них. «Завжди пам’ятайте, якою ціною виборюється наша свобода», — нагадує Генштаб. Давайте пам’ятати і допомагати нашим славним ЗСУ всім, чим тільки можемо!

Богдан СТРАЖАК,