Окупантам буде надзвичайно важко: експерт — про перспективу формування ударних угрупувань на лівобережжі Дніпра

6 месяцев назад 0

Збройні сили України (ЗСУ) продовжують активно діяти на лівому березі Херсонської області. Про це сьогодні, 13 листопада, в ефірі телеканалу  розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“ЗСУ активно діють на лівому березі Дніпра, росіянам там стає все тісніше. У них відкривається другий фронт, і їм доведеться знімати свої частини з інших ділянок фронту, зміцнюючи лівобережну частину Херсонської області. Вони розуміють, що, щойно українські війська сформують ударні угруповання на лівому березі Дніпра, утримання Херсонської області стане надзвичайно важким і практично неможливим завданням”,  — сказав він.
За його словами, маючи два фронти на півдні — Запорізьку областю і лівий берег Херсонської області, окупанти прагнутимуть проводити маневри, які, на їхню думку, можуть призвести до тактичних або навіть оперативних успіхів.

“Тобто, вони однозначно будуть у своїх найкращих традиціях “перегруповуватися”, однозначно, що вони змушені будуть відходити, розуміючи, що ресурс не є вичерпним. Зрозуміло, що вони муситимуть оперувати тими силами та засобами, яких і так не вистачає, щоб стримувати українські війська на інших ділянках фронту”,  — наголосив він.
Варченко додав, що, дійсно, російські війська на лівому березі Дніпра почувалися у відносній безпеці. 

“Але практика показує, що безпеки для них немає, і вони змушені думати, що далі робити під постійними ударами українських Сил оборони”,  — підсумував Іван Варченко.Як повідомлялося, на Запорізькому напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.