Окупанти хочуть взяти від Азовського моря все

5 месяцев назад 0

Пропагандисти рф не перестають радіти тому, що Азовське море стало внутрішнім морем держави-агресора. І вже діляться планами з його повного «освоєння». По-перше, хочуть забрати всі запаси нафти і газу.

«Проводимо перемовини з приводу проведення розвідки, пошуку вуглеводнів в Азовському морі. Сьогодні спеціалісти оцінюють потенціал Азовського моря у частині запасів нафти і газу достатньо перспективно, — розповів «ТАСС» заступник голови окупаційного уряду «днр» владімір йожиков.

Окупаційна «Надднепрянская правда» тут же нагадала читачам про те, що у морі напроти Стрілкового у 1963 році було відкрито родовище природного газу, а з 1981 року почалась його експлуатація.

А ще окупанти заявили, що у жовтні-листопаді вчені всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства і океанографії провели напроти Донеччини облікову тралову зйомку, оцінивши запаси донних риб. Виявилось, пише окупаційний телеграм-канал «Южный регион/Новороссия», що у морі багато камбали і осетра. Однак пропагандисти з окупованої Херсонщини цьому не повірили.

«Не скажімо за Таганрозьку затоку, але на Арабатці все літо море викидало великі запаси медуз, а з серпня через медузяк купатись було просто неможливо, — написав той самий канал. —  Генічеські рибалки говорили, що сіті повністю забиваються медузами, повністю».

Борис ВИНОГРАДОВ,