Окупанти назвали «кандидатів» до нелегітимної «Херсонської обласної думи»

9 месяцев назад 0

Окупанти назвали імена своїх «кандидатів» на нелегітимних виборах до фіктивної «Херсонської обласної думи». Звісно ж у «найдемократичнішій країні світу» всі вони йдуть від путінської партії «єдіная роССія» та будуть «обрані» попри думку місцевих жителів.

Список так званих «кандидатів» у своєму Telegram-каналі оприлюднив московитський пропагандист  Алєксандр Малькєвіч . Він не є вичерпним, позаяк окремі особи досі приховують свою співпрацю з окупантами. Втім ми обов'язково дізнаємося імена усіх зрадників.

Перелік, за твердженням пропагандиста, утвердили сьогодні, 2 серпня, на «конференції» у тимчасово окупованому Генічеську. Публікуємо імена тих, про кого наразі стало відомо:

  • Зрадник та колаборант  Володимир Сальдо очолює список так званих «кандидатів у депутати». Наразі в окупаційній «системі влади» він є «тимчасовим виконувачем обов'язків губернатора Херсонської області». В Україні Сальда судять за державну зраду та колабораційну діяльність.
  • Депутат-мародер з Московії  Іґорь Кастюкєвіч , який з Херсонською областю не має нічого спільного — він приїхав на Херсонщину лише після повномасштабного вторгнення окупантів до України, займався грабежем та викраденням дітей. Неофіційно Кастюкєвіч є «смотрящим» за тимчасово окупованою територією Херсонської області від московитського парламенту. Тут його призначили «секретарем відділення партії «єдіная роССія». Щодо мародера в Україні порушили низку кримінальних проваджень.
  • Зрадниця, дружина нині покійного ексрегіонала Миколи Дмитрука  Олена Дмитрук . Раніше очолювала в обласному центрі «Херсонліфт», нині ж окупанти представляють її як «директорку Новокаховського хлібзаводу». Родина Дмитруків завжди вирізнялася своєю українофобською позицією, зокрема, Микола Дмитрук голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.
  • Затята прихильниця «теорій змов», зрадниця та колаборантка  Тетяна Томіліна . Наразі жінку окупанти призначили «ректоркою» фейкового «Херсонського державного педагогічного університету» — у період тимчасової окупації Херсона вона захопила заклад , навіть пробувала здійснити набір студентів, втім нічого не вдалося й зрадниця втекла на лівобережжя області. Там продовжує імітувати бурхливу діяльність. Томіліна пережила невдалий замах на її життя, в Україні її судять за пособництво ворогу.
  • Юлія Сипко — самопроголошена «програмна директорка» пропагандистської телерадіокомпанії «Таврія», яку Алєксандр Малькєвіч створив на основі пограбованої херсонської філії Суспільного мовника. Щодо жінки в Україні порушили кримінальне провадження.
  • Андрій Бурдельний — так званий «керівник» пропагандистського «радіо Таврія». Інформації про цього зрадника наразі вкрай мало.
  • Володимир Лебьодкін / Владімір Лєбьодкін — самопроголошений «заступник міністра праці та соціальної політики Херсонської області». Наразі інформації про цього персонажа вкрай мало, імовірно, це завезений з Московії окупант.
  • Псевдоафганець, зрадник та колаборант  Ігор Телегін . В окупантів фейковий ветеран, якого виключили з ветеранських організацій України за підробку документів та привласнення чужих нагород, отримав посади «виконувача обов'язків департаменту внутрішньої політики Херсонської області» та «керівника Херсонського регіонального відділу «бойового братства». Пережив замах на своє життя, в Україні щодо Телегіна порушили кримінальне провадження.

Зазначимо, що так звані «вибори» до нелегітимної «Херсонської обласної думи» окупанти мають намір провести в «єдиний день голосування» 10 вересня цього року. Дуже сподіваємося на те, що Збройні сили України не дозволять їм цього зробити.