Окупанти просили Шойгу про «жест доброї волі» з Херсонщини

4 месяца назад 0

Командувач російського угруповання "Дніпро" генерал-полковник Михайло Теплинський звернувся до командування з проханням дати наказ відвести війська на лівому березі Дніпра в Херсонській області на вигідніші позиції.

Про це повідомляють російські пабліки.

Що відомо? Причиною називають погіршення ситуації для росіян на цій ділянці фронту.
Реклама

Нібито особисто міністр оборони РФ  Сергій Шойгу заборонив відводити війська. І зажадав, щоб Теплинський записав відеозвернення, в якому заявив би про перемоги, зокрема про майбутні.

Водночас зазначається, що Теплинський у своєму зверненні "показав, що не збирається сліпо дотримуватися наказів зверху". І заявив про втрати серед російських десантників та навіть назвав кілька імен загиблих. Що, нібито, серйозно розлютило Шойгу.

Зазначимо, що деякі московські пропагандисти давно критикують генерала Теплинського.

Що було раніше? Російські окупанти все частіше відмовляються брати участь у штурмових діях на фронті. Загарбники почали групами здаватися в український полон.

Про це повідомляє  з посиланням на речника Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника  Олександра Штупуна в ефірі телемарафону.

"Є інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях. Зокрема, це фіксується в підрозділах 1-го армійського корпусу ЗС РФ. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців" , — розповів Штупун.

За його словами, за останні три доби одну групу з шести окупантів ЗСУ взяли у полон у недовготривалому бою. А ще одна майже така ж по кількості здалася в взагалі без бою.

"Як кажуть, вийшли на голос буквально після кількох пострілів у повітря", — додав речник.Штупун зазначив, що одна з причин чому росіяни здаються у полон — нелюдське ставлення до них з боку командування.

"Тому, що за відмову йти у безглузді штурми чи за якісь інші провини офіцери їх роздягають до гола, це взимку, саджають у такому вигляді у "холодні ями", б'ють і погрожують розстрілом", — розповів речник.