Окупанти проводять реформу влади на Херсонщині та викидають із крісел місцевих колаборантів

3 недели назад 0

Кремль вирішив ліквідувати на ТОТ Херсонської області так звані «військово-цивільні адміністрації», які були створені одразу після окупації та до складу яких увійшли місцеві колаборанти. Замість них будуть просто «цивільні адміністрації». Та головне – з насиджених місць окупанти витурюють і зрадників.

Наприкінці минулого року стало відомо, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області кремлівські маріонетки збираються ліквідувати низку так званих «військово-цивільних адміністрацій». Як повідомляла «Гривна», з російських реєстрів стало відомо, що  в Голій Пристані, Олешках, Скадовську, Генічеську, Каховці, Новій Каховці, Іванівці, Великій Лепетисі, Горностаївці, Верхньому Рогачику та Чаплинці. 

І от на початку травня цього року фейковий губернатор окупованої Херсонщини Володимир Сальдо підписав указ «Про ліквідацію військово-цивільної адміністрації Херсонської області» як юридичної особи. Процедура ліквідації триватиме протягом 3 місяців.

В указі зокрема йдеться і про «вивільнення» співробітників ВЦА. Нагадаємо, що «військово-цивільні адміністрації» на окупованих територіях були створені навесні та влітку 2022 року – до їх складу увійшли місцеві колаборанти. 

Саме їх Кремль наразі й збирається «вивільнити» – адже зрадники, як відомо, нікому не потрібні. На початку окупації Росія активно використовувала місцевих колаборантів, щоби встановити свою владу. Але вочевидь, їхній «зірковий час» добіг кінця.

Процес пішов – днями стало відомо про звільнення працівників окупаційної адміністрації села Стрілкове Генічеської громади. Про це заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«От бачу чергову трагедію, сьогодні колобків не перепризначили в новостворену "адміністрацію". А потім їх ще й посадять. Цікаво, скільки вже дістало український паспорт і домовляється з перевізником на Грузію?» – написав він на своїй сторінці в соцмережі та опублікував фото – звернення колаборантів до жителів села Стрілкове.

Згідно із цим зверненням, після ліквідації так званої Генічеської ВЦА було створено «Генічеську цивільну адміністрацію», а головне – повністю змінено її склад. При цьому всіх працівників місцевої адміністрації села Стрілковое – а це були здебільшого колаборанти – замінили на невідомих людей.

Особливо звертає на себе увагу такий абзац:

«Також хочемо повідомити вам головну новину – з понеділка, 20 травня 2024 року, приступає до роботи нова адміністрація Стрілковського територіального управління. Яким чином вона обиралася і за якими критеріями, нам не відомо, оскільки нас навіть не розглядали як кандидатів».

Епічне завершення кар’єри для зрадників Херсонщини. Можна припустити, що подібне відбувається зараз не лише в Стрілковому, а отже колаборанти всієї окупованої частини області сьогодні відчувають небезпеку. Адже росіянам вони вже не потрібні, а для України вони – злочинці.

«Нам дуже боляче визнавати, але цю битву ми програли», – скиглять зрадники зі Стрілкового.

Невже справді думали, що країна-окупант створить для них рай?

Головне фото: investigator.org.ua