В Україні перевірятимуть працевлаштування українських випускників

5 лет назад 0

Міністерство освіти та Пенсійний фонд разом створять систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти.

Про це сказали під час засідання Ради з питань професійної орієнтації населення, передає сайт "Gazeta.ua" з посиланням на Міністерство освіти.

"Така система дасть можливість відслідковувати успішність подальшого кар'єрного зростання випускників у прив'язці до закладу, який він чи вона завершили, аналізувати перспективи, які надає університет чи профтех, вступникам та роботодавцям", — пояснюють у міністерстві.

За словами міністра освіти і науки  Лілії Гриневич , це також дасть міністерству більше знати про якість освіти та можливості, які дають заклади. Дані потрібні для коригування освітньої політики.

Вона додала, що МОН не може створити таку систему самостійно. Для цього треба інтегрувати реєстри, які знаходяться у розпорядженні різних структур.

"Основне – це зведення нашої Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібна не лише співпраця, а й зміни до законодавства. МОН вже розробив драфт цих змін, але попереду ще погодження цього документа та прийняття його Верховною Радою України", – зазначила Гриневич.