Паспорт рф не обов’язковий: росіяни намагаються усіляко заохочувати депортованих жителів Херсонщини отримувати сертифікати на житло

1 год назад 0

Уряд рф продовжує спроби заохочення “евакуйованих” жителів Херсонської області отримати сертифікати на житло на території росії. Тепер росіяни запевняють, що для оформлення даного сертифікату наявність російського паспорта не обов’язкова.

Про це  повідомляє колаборант Володимир Сальдо у своєму Telegram-каналі .

Наразі для отримання сертифікату на житло достатньо мати український паспорт із зазначеною у ньому реєстрацією місця проживання або документ, що підтверджує право власності на житло в одному з населених пунктів на території  правобережжя Херсонської області або 15-кілометрової зони лівобережжя Херсонщини .

За словами Сальдо, сертифікати можна об’єднати або роз’єднати для отримання одного спільного помешкання або двох окремих квартир, – усі умови створені для “зручності” та стимулювання депортованих українців якомога швидше зареєструватись.

Такі заяви і заохочення росіян дещо диссонують з їхніми ж твердженнями про високі темпи паспортизації депортованих українців та “нескінченні черги” до паспортних сервісів.

Вочевидь,  програма паспортизації провалюється , тож для мотивації отримати сертифікат на умовне житло росіяни “люб’язно йдуть назустріч” депортованим українцям і закривають очі на наявність українського паспорта.