“Продажні шкури та росіяни з автоматами”

8 месяцев назад 0

Жителі окупованого Каховського району на Херсонщині повідомляють про те, як росіяни проводять псевдовибори. В українських містах, які опинилися під окупацією, колаборанти, під’юджувані російською адміністрацією, діють наступним чином.

У Каховці облаштували “точки” у публічних місцях. На умовах анонімності каховчани розповідають:

“Бачив, як мінімум два місця. Перше — на ринку. Там стоїть прозора коробка, біля неї солдати зі зброєю та місцеві посіпаки. До них підходять здебільшого люди пенсійного віку. інші намагаються оминати. Таке саме під багатоповерхівкою на вході до того ж ринку. Там така ж ситуація. “Голосують” пенсіонери, під пильним наглядом російського солдата”.

Журналісти поспілкувалися також і з жителями навколишніх сіл.

Так проходить "голосування" у селах Каховського районуАвтор:  Із телеграм-каналу окупантів

“У Любимівці сьогодні ходили по вулиці. Стукали у ворота, собак дражнили. Склад ще той: наші продажні шкури та росіяни з автоматами. Наскільки я знаю, люди намагалися не виходити. Вдавали, що нікого нема вдома. Вони усе одно намалюють те, що їм потрібно”.

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради  Юрія Соболевського,

на окупованій частині Херсонщини залишається тільки 30% населення з тих, хто проживали до війни. У жителів окупованої території Херсонщини найбільша проблема в тому – як сховатися і не брати участь у псевдовиборах. Колаборанти з урнами для голосування ходять по будинках людей у супроводі озброєних росіян.

"Звичайно, це вже є психологічний тиск, коли до тебе під хату підходять і кажуть взяти участь в цьому голосуванні. А коли в тебе за спиною твоя родина та діти, то людям важко відмовляти, бо бояться , що будуть застосовані будь-які засоби впливу на цих людей, в тому числі й обвинувачення в екстремізмі", — каже Соболевський

Нагадаємо, що українські Сили оборони, зокрема партизани, що діють на тимчасово окупованій частині Херсонщини,  бойкотувати псевдовибори.

Також у місцеві телеграм-канали партизани виклали повні переліки осіб, які брали участь у незаконному голосуванні. А колаборантам Нової Каховки надіслали “вітальні записки”.