«Патріотизм» на окупованому лівобережжі насаджують з дитсадка

3 месяца назад 0

Наперед вибачаємось за довгу цитату, але тут вона потрібна.

«Сьогодні як ніколи стає зрозуміло, що без виховання патріотизму у підростаючого покоління ні в економіці, ні в культурі, ні в освіті не можна впевнено рухатись вперед, так як наше майбутнє повинно мати свою духовно-моральну основу, свій духовно-моральний стрижень — любов до Батьківщини», — написано у телеграм-каналі окупаційної адміністрації Новотроїцького «муніципального округу».

Відразу видно, що росіянам там служать особи, чия молодість припала на брежнєвські часи, коли подібна маячня лилась зі шпальт газет і екранів телевізорів. А потрібен такий вступ колаборантам був для анонсу «патріотичної» акції «листівка захиснику». Діти «округу» мають намалювати або зробити аплікацію на тему «освобождєнія» і написати «текст з теплими побажаннями», бо, як пишуть колаборанти:

«Військова операція — справа важка, тут солдат кожен день ризикує життям. І так приємно бійцю у хвилини відпочинку або тому, хто знаходиться у шпиталі, отримати листівку». Листівки потрібно приносити просто в окупаційну адміністрацію, звідки їх передадуть окупантам. Каховські колаборанти потрібні росіянам наративи формулюють коротше: «Патріотичне виховання підростаючого покоління — одне з актуальних завдань нашого часу».

У Тавричанці, де базуються більшість підрозділів окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу», цей «патріотизм» нав’язують з дитсадка. У тамтешньому дошкільному закладі «Ромашка» зрадники змусили діточок танцювати з триколорами та розповідати вірші про державу-агресорку.

Богдан СТРАЖАК,