Тема “біолабораторій” ще не розкрита: росіяни знову нахабно брешуть

3 месяца назад 0

Дуже сподобалась російським пропагандистам тема «українських біолабораторій». Щойно на їхньому телебаченні і в інтернеті стихне істерія з цього приводу, як накочує чергова хвиля. Цього разу нахабні брехуни «знайшли» такі в окупованому Маріуполі.

«Випробування ревматологічних ліків для крупних західних фармкомпаній за сприяння українських чиновників протягом кількох років проводились на пацієнтах психіатричного відділення у Маріуполі. Документи є у розпорядженні РІА «Новости», — повідомляє пропагандистське агентство. При цьому один з брехунів махає перед камерою якимись незрозумілими списками, де, як підкреслює, є «немовлята віком до одного року». А що вже і таких у психіатричних відділеннях лікують?

Пропагандист, або як він сам себе називає, «спадковий воєнкор» юрій котенок (той самий котенок, який у серпні 2022 року повідомляв про «смерть від замаху» новокаховського колаборанта Віталія гури, а потім це нібито виявилось «інсценуванням» фсб) «деталізує»:

«Знахідки у підвалах міської поліклініки № 7 у звільненому Маріуполі не залишають сумнівів — у місті 10 років проходив інтенсивний забір біоматеріалів (кров і плоть) жителів міста від 0 до 70 років. Особливо цінною була кров грудних немовлят» . Її, пише котенок, з маріупольської «біолабораторії» переправляли у «біолабораторії транснаціональних компаній від фармацевтики і військові спецлабораторії США». Для чого, спитаєте? «Воєнкор» відповідає: «Кров слов’ян використовували для розробки нових видів біологічної зброї, яка бумерангом поверталась у країни Євразії у вигляді епідемій і пандемій».

Як такій ахінеї можна повірити, спитаєте? Так вірять же прості росіяни, які люблять дивитись телевізор, у те, що вони «богом вибрана нація», що «путін про простих людей піклується», що «росія в Україні воює з НАТО» і т. д., і т. п. І цій маячні повірять.

Борис ВИНОГРАДОВ,