Про які саме ціни говорив російський фюрер?

1 год назад 0

«Я по своей поездке в Херсонскую область и ПНР на что обратил внимание: я такого количества стареньких автомобилей, «лад» и «жигулей» давно уже не видел. Это говорит, что доходы у людей довольно скромные» , — заявив під час наради з членами уряду російський фюрер путін.

Вказувати це може лише на одне: на окупованій території він не був. Принаймні, у Генічеському районі, де займаються курортним бізнесом і рибальством (а дехто, чого гріха таїти, і браконьєрством). Автопарк у тамтешніх мешканців, м’яко кажучи, набагато дорожчий. Не у всіх, звісно, але радянської техніки виробництва Волзького автомобільного заводу у Генічеську і на Арабатській Стрілці зовсім мало. А якщо ж путлєр хотів побачити багато «лад» і «жигулів» на дорогах, достатньо було за межі москви виїхати.

Увагу кривавий диктатор звернув і на «доходы скромные, а уровень цен даже выше, чем в Ростовской области». Де він міг їх побачити — ті ціни, якщо не те що людей, а тіні власної боїться? Хоча, може, колаборанти передали йому результати моніторингу? Так, ціни ці недоумки «моніторять» щотижня. Замість того, аби сприяти їх зниженню. Ось, для прикладу, результати їх візиту 19 квітня на міський ринок у Каховці.

Яловичина того дня кошутвала 533 руб/кг, свинина — 353, макарони — 84, хліб і хлібобулочні вироби — 73, борошно — 42, рис — 79, гречка-ядриця — 97,5, пшоно — 50, сіль — 32, цукор — 68, картопля — 26, цибуля — 50, морква — 25, редис — 50, буряк — 22, огірки і помідори — по 260, сир домашній — 156 руб/кг, олія соняшникова — 106 руб/л, молоко — 50 руб/л, яйця — 90 рублів за десяток.

Що саме тоді диктатору здалось дорогим? Та і ціни він зовсім не коректно порівняв. Хотів, мабуть, показати, що у Ростовській області добре живуть, тож і окупована Херсонщина скоро «зажиріє». Проте, за даними мережевого видання RostovGazeta, наприклад, кілограм яловичини там коштує зараз не набагато дешевше — 469,3 руб/кг, а молоко взагалі дорожче, ніж у Каховці -71,2 руб/л.

Борис ВИНОГРАДОВ,