Релігійний скандал в окупованому Генічеську: колаборант Пінаєв відкрито звинуватив Філарета у саботажі і приховано обізвав «ждуном»

3 месяца назад 0

Генічеський колаборант  Олександр Пінаєв у своєму телеграм-каналі оприлюднив пост, в якому звинуватив керівництво церкви в неприйнятних, на його думку, діях.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

 У своїх висловлюваннях, в притаманній йому істеричній та агресивній манері, він намагається накласти вину за відмову влаштувати в  Генічеську громадські окунання в морі на представників церковної ієрархії.Обговорювані заходи очікувалися на день святкування Хрещення Господнього, і, за висловами Пінаєва, перешкодою стало відсутнє благословення від  Владики Новокаховського і Геничеського Філарета . Колаборант висловлює претензії до церковного керівництва, порівнюючи подібні заходи в інших регіонах і зазначаючи, що його епархія включає «мороз».

Пінаєв звинуватив дії Філарета та висловив побажання, щоб Руська Православна Церква взяла під контроль «і омофор» їхню епархію. 
Щоб підстрахуватися від можливих наслідків за свої вислови, зрадник вирішив підстрахуватися і використати «козир у рукаві», звинувативши Фаларета у відсутності російського паспорта.Зазначимо, що обговорювані обставини, скоріше за все, сталися через страх місцевого керівництва окупантів прийняти участь в такому заході. 

Зазвичай, при масових гуляннях на Хрещення, право окунутися першими, традиційно, отрмувало місцеве керівництво. Така традиція, особливо в Генічеську, була завжди. Гауляйтер  Володимир Сальдо та його найближче оточення розуміють, що таємно такий захід провести було би не можливо, тож, дату і час всі знали би заздалегідь. Не прийняти участь у таких заходах вони також не змогли би, бо пропагандистські ЗМІ не оминули би увагою такий захід. Тому Сальдо ніколи б не пішов на такий ризик, навіть розуміючи, що на заході було би «прикриття» з цивільного населення. Тому, з великою вірогідністю, такий захід скасувало саме окупаційне керівництво, через безпекові фактори.

Чи понесе колаборант Пінаєв якусь відповідальність (релігійну чи адміністративну) за втручання у справи церкви та пряме звинувачення її керівництва? Скоріше за все, як мінімум, без «профілактичної беседи» не обійдеться.