Росія почала евакуацію цивільних з окупованого Херсона

2 года назад 0

Російська влада, схоже, готується до битви за Херсон. Місцева проросійська адміністрація попросила Москву допомогти організувати виїзд цивільного населення Херсонської області до Російської Федерації (РФ). Провоєнні Telegram-канали пишуть про підготовку українських військ до нового наступу.

Про це повідомило інтернет-видання .

"Прийнято рішення організувати можливість виїзду херсонських сімей до інших регіонів Російської Федерації для відпочинку та навчання. Насамперед — для мешканців правобережжя. Але водночас ми запропонували всім жителям Херсонської області, якщо є таке бажання, щоб убезпечити себе від наслідків ракетних ударів, також виїхати до інших регіонів. […] Звертаючись до керівництва країни, хочу попросити у вас допомоги в організації такої роботи" , — заявив голова проросійської адміністрації окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо.

Його заступник Кирило Стремоусов після цього поспішив заявити, що "жодної евакуації в Херсонській області немає і бути не може і ніхто з регіону виводити війська не збирається", а йдеться про "тимчасове перебування та відпочинок".

Віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін заявив, що уряд допоможе мешканцям Херсонської області виїхати до Росії, надасть їм безкоштовне проживання та "все необхідне".  "Тих, хто вирішить залишитися на новому місці на постійній основі, забезпечимо житлом" , — сказав Хуснуллін.