Російським військовим все важче збирати особовий склад для штурмових атак поблизу Кринок, — Братчук

2 месяца назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua
Збройні сили України (ЗСУ) продовжують утримувати плацдарми на лівому березі Дніпра в Херсонській області, зокрема у селі Кринки. Про це сьогодні, 11 березня, в ефірі телеканалу  повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук. 

“Усе, що говорять російські пропагандисти (про окупацію Кринок, — ред.), зокрема й рівня так званого міністра оборони (Сергій Шойгу, — ред.), є неправдою. Кринки, наші плацдарми, які знаходяться на лівому березі, вони існують, вони виконують бойове завдання, в тому числі зі знищення російської армії”,  — сказав він. 
Братчук розповів, що за минулу добу противник здійснив чотири спроби штурмів позицій ЗСУ на цих плацдармах.

“Ворогу все складніше збирати людей саме на штурмові атаки, тому що це квиток в один кінець. Про це знають російські солдати, і вже можна чути навіть у соціальних мережах, коли вони записують певні відео, скидаючи їх своїм рідним і близьким, прощаючись із ними, і розповідають про реальну ситуацію, яка склалася на лівому березі”, — зазначив речник. 
Як він зазначив, щодо захоплення Кринок на Херсонщині російським військам було поставлено аналогічний дедлайн, як і у випадку з Авдіївкою на Донеччині.

“В Авдіївці завдяки зусиллям авіації вдалося тимчасово просунутися, зокрема, Авдіївка, коксохімічний завод. У Кринках боротьба триває, йде активне використання дронів як з одного, так і з іншого боку. Основний вид бойової діяльності з української сторони — це контрбатарейна боротьба: знищення ворожих систем залпового вогню, ворожої артилерії, особового складу, який знаходиться на нашому лівому березі. Це те, що сьогодні характеризує ситуацію на лівому березі, яка залишається складною, але бойові завдання наші хлопці виконують”,  — підсумував Сергій Братчук.
Довідка.  Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним 20 лютого заявив, що російська армія взяла під контроль населений пункт Кринки Херсонської області.​Як повідомлялося, 64 ​бойових зіткнення між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося впродовж минулої доби. Найбільше — на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.