“У армії Росії реальні проблеми”: відхід росіян з Херсона прокоментував Байден

1 год назад 0

Відведення російських військ із Херсона свідчить про великі проблеми армії РФ. Так президент Сполучених Штатів Джо Байден прокоментував заяву російського міністра оборони Сергія Шойгу про нібито відведення російських військ з правого берега Херсонської області України, передає .

Під час пресконференції за підсумками проміжних виборів до Конгресу лідер США також зазначив, що така заява Москви є очікуваною.

“Передусім я знаходжу цікавим те, що вони чекали з цим рішенням до завершення виборів (в обидві палати Конгресу США), а ми вже давно знали, що вони його ухвалять. І це рішення — доказ того факту, що російська армія має великі проблеми”, — заявив Байден.
Крім того, вважає він, це дасть час обом сторонам, щоби перелаштувати позиції на зимовий період.

Раніше військовий експерт Дмитро Снєгирьов зазначив, що розміщуючи інформацію про те, що російські війська залишатимуть Херсон, Кремль дає зрозуміти, що готовий до перемовин, а відхід із цього населеного пункту хоче подати як черговий “жест доброї волі”.

Президент Володимир Зеленський напередодні у своєму зверненні заявив, що ЗСУ на півдні просуваються обережно. Він наголосив, що треба розуміти: ніхто нізвідки просто так не йде, якщо не відчуває сили.