Розпочали опитування щодо перейменування селища Нововоронцовка на Херсонщині

2 недели назад 0

У межах Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики та деколонізацію топонімії" розпочали громадське опитування щодо зміни назви селища Нововоронцовка на Херсонщині. 

Про це  на сторінці Нововоронцовської селищної військової адміністрації.

У дописі зазначається, що у пропозиціях необхідно врахувати історичний, культурний, географічний або соціальний аспекти, милозвучність і легкість запам'ятовування та щоб назва не співпадала з іншими населеними пунктами.

Внести свою пропозицію можна за посиланням 

Голосування триватиме до 31 травня 2024 року.

  • Український інститут національної памʼяті  перелік назв вулиць та інших об’єктів топонімії населених пунктів Новокаховської територіальної громади Херсонської області, які підлягають перейменуванню. До нього увійшли 33 вулиці та 8 провулків у населених пунктах Новокаховської міської територіальної громади.
  • Нещодавно  мапу областей України, на якій вказана кількість вулиць, що підлягають перейменуванню. Найбільша кількість у Харківській, Херсонській, Вінницькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.
  • Комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування  рішення про перейменування 13 населених пунктів у 4 районах Херсонської області.