Росіяни продовжують суто “м’ясні штурми” прокладеними маршрутами, — Гуменюк про ситуацію в Кринках

2 месяца назад 0

Карта війни 26.02.2024. Скріншот: deepstatemap.live
Російські окупаційні війська продовжують штурмувати Кринки Херсонської області, зазнають великих втрат і відходять назад. Про це сьогодні, 26 лютого, в ефірі телеканала  повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Їхня армія регулярно “досягає там успіху”, залишає його нам і повертається назад. Штурмові групи продовжують рух у напрямку нашого плацдарму, намагаються перевірити на міцність наших бійців. І, переконавшись, що ми міцніші, а їхня штурмова група вже фактично на третину знищена, змушені повертатися назад”,  — сказала вона.
Протягом минулої бойової доби було 4 таких штурми і вже майже перед світанком сьогоднішньої доби — ще один безуспішний штурм.

“Тобто ми спостерігаємо їхню таку нав’язливу ідею просуватися вперед, але, проходячи до нашого рубежу, вони змушені рухатися у зворотному напрямку, і то не всі, а ті, що залишилися. Вони продовжують ці штурмові дії суто “м’ясними штурмами”, тому що бронетехніку не використовують, діє ембарго, заборона. І вони не використовують при цьому інших маршрутів — ходять накатаними. Ми знаємо конкретно три напрямки, з яких вони намагаються підійти до наших позицій, і відпрацьовуємо по них”, — розповіла Гуменюк.
За словами начальниці пресцентру, на Південному напрямку ймовірно, що росармія накопичуватиме живу силу і техніку, але Сили оборони України працюють над тим, щоб не дати такої можливості ворогу.

“Не дати можливості зосередити там велику щільність особового складу, озброєнь і техніки, тому триває наша контрбатарейна боротьба. Її результати ви можете бачити в наших щоденних зведеннях. За минулу добу близько пів сотні окупантів підтверджено не поповнять більше лави окупаційних військ, але основним нашим прицілом є ворожа артилерія, мінометні розрахунки та всі способи ураження, якими ворог намагається тероризувати мирних громадян на правому березі. Тому ми методично продовжуємо працювати над знищенням вогневих позицій ворога”, — підсумувала Наталія Гуменюк., за даними Генштабу ЗСУ, упродовж минулої доби між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося 95 бойових зіткнень. Найбільше — в Донецькій області: на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На Херсонському напрямку противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій українських військ на лівому березі річки Дніпро.