СБУ повідомила про підозру суддям конституційного суду рф, які «узаконили приєднання» окупованих районів України до росії

1 год назад 0

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини 10 суддів конституційного суду рф, які причетні до «легітимізації» кремлівського режиму у тимчасово захоплених районах України.

2 жовтня минулого року вони визнали «законними» договори про «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій України.

Для цього судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих «донецької та луганської народних республік», а також частини Запорізької і Херсонської областей.

На той момент конституційний суд рф складався з 10 чинних суддів, включаючи голову цієї установи. Таким чином, докази зібрано на всіх посадовців, які підтримали це рішення.

Вище військово-політичне керівництво росії використовувало даний висновок конституційного суду рф як формальний етап в анексії захоплених районів України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російським суддям про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України).

Зловмисникам загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення фігурантів до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводять співробітники Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.