Що ми знаємо про нового заступника мера Херсона?

2 года назад 0

З сьогоднішнього дня Олександр Лук'янеко пішов у відпустку, з якої вже не вийде, а Анатолій Хоменко виконує обов'язки заступника мера Херсона.
На сесії 28 січня Лук'яненка мають звільнити, а Хоменка призначити на посаду.

Що ми знаємо про нового заступника?
Анатолій Хоменко народився у 1960 році. Навчався в Херсонському технічному училищі №2 за фахом телерадіомеханік, в Херсонському державному педагогічному університеті (інженер-педагог, спеціалізація: основи економіки і підприємництва) та у Херсонському національному технічному університеті за спеціальністю «фінанси».

З серпня 1983 року по квітень 1998 року працював у Херсонському обласному виробничому об'єднанні "Побутрадіотехніка" на посадах від приймальника-телемайстра до директора міського цеху. Був обраний комсоргом Херсонського обласного об'єднання "Побутрадіотехніка".
З травня 1998 року по грудень 1998 року працював у будівельному підприємстві «Ракурс», а з січня 1999 року по червень 2000 року працював заступником директора будівельного приватного підприємства «Агро-Буд».

У 1999 році почав роботу над проектом створення у Херсоні заводу з виробництва автомобілів. Хоча, з липня по вересень 2000 року працював на Херсонському суднобудівному заводі на посаді начальника ділянки цеху №6, а потім на посаді директора ХОСП "Херсонавтоскладання" Херсонського суднобудівного заводу.

У 2001 році відкрив Херсонський автоскладальний завод "АнтоРус" і став його Президентом. У тому ж році був підписаний контракт з ВАТ «АВТОВАЗ» (Росія), за яким до 2004 року на заводі випускали 5 моделей автомобілів ВАЗ шляхом крупновузлової зборки.
З серпня 2003 по грудень 2004 року працював заступником директора Державного підприємства «Автопром».

У грудні 2004 року повернувся на посаду президента TOB «Автомобільний завод «АнтоРус», який почав переводити на виробництво автобусів. Було створене Конструкторське бюро "АнтоРус". На підприємстві були розроблені та поставлені у виробництво 12 моделей пасажирських та спеціальних автобусів.

З липня 2009 року по липень 2010 року працював на посаді Президента TOB «ХАС-селфмейдмен і компанія».
З 26 липня 2010 року по кінець грудня 2012 року — заступник голови обласної державної адміністрації.

В команді губернатора Миколи Костяка відповідав за питання економіки, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій, паливно-енергетичного комплексу, транспорту, зв'язку, промисловості та розвитку інфраструктури.
Супроводжував відкриття на Херсонщині низки підприємств. Наприклад заводу Дунапак.

З березня 2013 року віце-президент з регіонального розвитку підприємництва Український Національний Комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).

У 2015 році очолив Херсонське регіональне представництва УНК МТП (ICC Ukraine).

У січні 2022 року мер Херсона Ігор Колихаєв призначив Хоменка своїм радником. 
Позиціонує себе як спеціаліста у залученні інвестицій.

Мост