Шойгу доповів Путіну, що «Кринки зачищені». Генштаб ЗСУ цього не підтверджує

2 месяца назад 0

Плаваючий транспортер ПТС-2 ЗСУ неподалік села Кринки, Херсонська область, листопад 2023 рокуМіністр оборони Росії Сергій Шойгу на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним 20 лютого , що російська армія взяла під контроль населений пункт Кринки Херсонської області, розташований на лівому березі Дніпра.
За словами самого Путіна, командувач російського угруповання військ «Дніпро» Михайло Теплинський доповів йому, що в Кринках залишаються кілька людей, які ховаються «чи в лісах, чи у виритих норах». Шойгу відповів, що підтверджує доповідь. «Це справді так, Кринки зачищені», – сказав міністр оборони.

У Генеральному штабі ЗСУ слова російських високопосадовців не підтверджують, про ситуацію на лівому березі Дніпра в Херсонській області оприлюднене стандартне для останніх місяців . «У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» на Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, упродовж доби здійснено одну спробу штурму позицій наших військ»,  – указує Генштаб у вечірньому зведенні 20 лютого.
Українські військові змогли захопити плацдарм на лівому березі Дніпра в районі села Кринки восени 2023 року. Відтоді, попри складність постачання підрозділів у цьому селі та неможливість переправити через Дніпро важку техніку, бійці ЗСУ утримують ці позиції.