Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Херсонщини, за добу на фронті відбулося 68 зіткнень – Генштаб

5 месяцев назад 0

Російська окупаційна армія продовжує використовувати притаманну собі тактику терору та  обстрілює численні цивільні об'єкти нашої держави. Ворог завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби на фронті  сталося 68 бойових зіткнень. Противник продовжує здійснювати спроби атакувати на різних ділянках фронту. Про це йдеться у зведенні  на ранок 4 грудня.

Протягом доби армія РФ завдала одного ракетного та 45 авіаційних ударів, здійснила 49 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак  серед цивільного населення є загиблі та поранені. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Російські загарбники продовжують застосовувати ударні дрони-камікадзе Shahed-136/131 для обстрілу України. У ніч на 4 грудня російські окупанти в черговий раз атакували нашу країну, застосувавши керовану ракету Х-59 та 21 дрон. Силами ППО  було знищено 16 ворожих БПЛА та керовану ракету.

Під авіаційним ударом були Серебрянське лісництво Луганської області, Спірне, Кліщіївка, Авдіївка, Новомихайлівка Донецької області та Кринки Херсонської області.  Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Одеса"  на Херсонському напрямку Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 по зенітно-ракетних комплексах і 2 по складах боєприпасів противника. Підрозділами ракетних військ завдано  ураження по важкій вогнеметній системі залпового вогню противника та зенітному ракетно-гарматному комплексу "Панцир".