Склали рейтинг найбагатших дружин міністрів

6 лет назад 0

Журналісти проаналізували електронні декларації членів Кабміну за 2017 рік і визначили найзаможніших дружин українських міністрів.

Відповідний рейтинг склало видання kp.ua.

Найзаможнішою серед дружин українських міністрів виявилася  Інна Авакова  — кохана глави МВС Арсена Авакова.

Інна Авакова

Річний дохід  її  склав 57,5 ​​млн грн. Із них левову частку — 55,8 млн грн — заробила від відчуження цінних паперів і корпоративних прав. На рахунках в українських банках у дружини міністра €3373, майже 1,5 млн грн і приблизно $2 млн, в італійському банку — майже $1,5 млн. Готівкою має $35 тис., 140 тис. грн, €21 тис.

Має земельну ділянку, соболину, каракулеву та дві норкові шуби, а також три брендові сумки і багато коштовностей.

Друге місце зайняла  Олена Гройсман  — дружина очільника уряду Володимира Гройсмана.

Олена Гройсман

Її річний дохід — 3,39 млн грн. У банку дружина прем'єр-міністра зберігає понад $330 тис. і майже 9 млн грн. Готівкою має близько $59 тис.

У липні минулого року Олена Гройсман придбала елітне авто Mercedes-Benz GLE 350D за 2,1 млн грн. У минулому році отримала в спадок земельну ділянку, а також будинок на 26,3 кв. м у Вінницькій області. Задекларувала три пари брендових годинників, три каблучки з дорогоцінними каменями і три пари сережок.

Закриває трійку лідерів  Гузя Насалик  — дружина міністра енергетики Ігоря Насалика.

Гузя Насалик

Її річний дохід — 2,4 млн грн. У банку зберігає майже 560 тис. грн. Готівкою задекларувала $10 тис.

Минулого року купила два паркомісця по 320 тис. грн і будинок під Києвом площею 561 кв. м за 5,7 млн грн. Їй належить половина офісу в столиці площею 129,7 кв. м і квартира в Києві на 287,7 кв. м. Їздить на Mercedes-Benz GLE 400 4 MATIC за 2,4 млн грн. Має чимало золотих прикрас із діамантами, соболину, норкові шуби і болеро.

Четверте місце заможних дружин зайняла  Орися Семерак  — друга половинка міністра екології Остапа Семерака.

Орися Семерак

Річний дохід — майже 1,6 млн грн. У банку зберігає близько 12 тис. грн, готівкою — 600 тис. грн. Має з чоловіком квартири у Києві площею 354,7 і 52,3 "квадрати".

П'яте місце посіла дружина міністра інфраструктури Володимира Омеляна  Світлана Бевза.

Світлана Бевза

Вона за рік заробила майже 1,2 млн грн. Має $70 тис. готівки і квартиру в Києві площею майже 50 кв. м. Задекларувала каблучку з діамантом і сережки з дорогоцінними каменями.

Найбіднішою виявилася дружина міністра Кабміну Олександра  Саєнка   Вікторія . У неї у власності лише квартира у Києві площею 74,3 кв. м. Дохід за 2017 рік — 0 грн.