Слідкуємо за грошима: ремонт укриттів у Херсоні і хто заплатить за спожиту окупантами електроенергію

6 месяцев назад 0

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект ), випуск від 16 листопада 2023 року.

Відділ цивільного захисту Херсонської МВА продовжує віддавати підряди на ремонти укриттів сумнівним з точки зору спроможності виконувати ці роботи ФОПам.

Підписано більше 80 договорів на загальну суму понад 150 млн грн. Укриття, де вже мали закінчити роботи, проінспектував  Петро Коберник .

Про корупційні схеми на закупівлях говоримо з  Сергієм Нікітенком , головним редактором херсонського видання «Мост».
***

У Запорізькій області постачальники електроенергії — бізнес-структури олігархів і колаборантів — здирають гроші із громад і підприємств на ТОТ за електроенергію, яку спожили окупанти. При цьому українські суди виносять рішення на користь не законних власників, а тих, хто їхні землі і заводи експропріював.

Із документів, які ми отримали із громад Запорізької області, відомо, що начальники ВА звернулись до Генпрокуратури, але відповіді поки що немає. І рішення на державному рівні ще також немає. Але його потрібно добиватись, бо ситуація дуже погана.

Суд задовольнив позов до власників віджатого фермерського господарства “Таврія-Скіф “від постачальника е/енергії ТОВ «Альтернативенерго». У власниках – фігурант наших розслідувань Геннадій Бабаян – колаборант і зрадник, який захопив і зареєстрував у російській юрисдикції Бердянського м’ясокомбінат.

Детальніше читайте у розслідуванні 

Він обслуговує окупантів і постачає продукцію з українськими етикетками в окупований Крим. Зараз Бабаян виїхав в Естонію. СБУ повідомила йому про підозру, але про запит до Естонії про його екстрадицію нічого не відомо. Ми готуємо з цієї теми спецвипуск програми ПНБ, про ефір якої повідомимо завчасно.