Стало відомо, скільки посадовців окупаційної адміністрації причетні до незаконного ув’язнення журналістів

2 недели назад 0

Під час Другої Чорноморської безпекової конференції, голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник розповіла про те, що наразі стало відомо про 98 посадовців окупаційної адміністрації, що причетні до переслідувань українських журналістів. Це російські судді, прокурори та представники ФСБ.

Про це  на сторінці Медіацентр Україна.

Вона повідомила про те, що після окупації Херсонської області військові РФ викрадали журналістів із Херсону, вивозили їх до окупованого Криму та звинувачували у співпраці із ЗСУ. 

“Росія продовжує незаконно утримувати цивільних журналістів, звинувативши їх у тероризмі. Наразі відомо про щонайменше 18 медійників, які сидять у тюрмах. Їм відмовляють у наданні медичної допомоги”, – додала Скрипник. 

  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу  з окупованого Сімферополя у Росію.
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада  Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”.
  • Правоохоронці  кримінальне провадження за фактом викрадення окупаційною владою журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни.