«Тимчасова столиця Херсонської області»: Окупанти зняли пропагандистський фільм про Генічеськ

9 месяцев назад 0

  Загарбники продовжують займатися «промивкою мізків» та відвертою пропагандою, паразитуючи на історичній тематиці й перекручуючи факти у своїх «фільмах» про Херсонську область.

Сьогодні, 1 серпня, ворог оприлюднив короткий псевдодокументальний фільм про Генічеськ Херсонської області, в якому заявив про те, що місто «пережило нове народження» з приходом у наш регіон окупантів. «Новим народженням» напевно загарбники вважають спустошення курортного міста й відсутність відпочивальників на пляжах.

Дев'ятихвилинний відеоролик виробили студенти Московського державного інституту культури, а долучився до його виробництва нбф «наслєдіє» й колишній український журналіст, зрадник Юрій Кот. Останній безпосередньо займався начитуванням пропагандистського тексту.

Відео — це короткий екскурс в історію міста з ігноруванням його стародавньої величі та нівелюванням усього «неруССкого» в давній історії Генічеська. Зокрема, доволі розмито подаються факти про заснування міста та життя місцевого населення до приходу на південь України московитів. Але після того, як «місто покинули татари й місто заново заснували» (це пряма цитата з «фільму»), воно зазнало «неймовірного розквіту» — звісно ж завдяки окупантам.

Сталося «нове заснування» Генічеська 1784 року — згідно з указом московитської імператриці Єкатєріни ІІ. Пояснення такому терміну, звісно ж, ніхто не дає — навіщо, якщо «і так зійде»? Пропагандисти заявляють, що Єкатєріна ІІ «перезаснувала» ГенічеськФото:  Терористичне джерело Дивним чином місто грецької та кримськотатарської слави, яке існувало ще з давніх часів, «розцвітає» саме під керівництвом московитів й стає важливим портовим пунктом. При чому, як у воєнних цілях — під час окупації Кримського півострова — так і в торгових. Звісно ж, за версією пропагандистів, такий розквіт Генічеська не лишив байдужими кримських татар та турків, які, напевно, «заздрили». То вони його періодично нищили під час своїх нападів на «південь роССії».

Звісно ж така інформація йде у розріз зі справжньою історією. Ми можемо провести паралелі з сучасною війною і тоді стане зрозумілим, чому насправді місто могли атакувати. Адже московити своєї практики не змінили й як тоді, так і зараз ставлять свої воєнні об'єкти в захоплених ними містах, наражаючи на небезпеку мирне населення. А в будь-якій війні запорука майбутньої перемоги, — це знищення воєнних цілей.

Та московити завжди зміщують акценти й обтічно розповідають про те, що використовували Генічеськ як воєнну базу.

Звісно ж у наступні кілька століть місто кілька разів опинялося на межі повного знищення — у часи московитсько-турецьких воєн, згодом — під час московитсько-української війни на початку ХХ століття та в часи Другої світової війни.

Зазначимо, що про Україну в цих війнах Юрій Кот, колишній український журналіст, намагається не згадувати — кілька разів лишень говорячи про «банди українських націоналістів», які буцімто «тероризували» місто. При цьому «героєм» автори відео подають Сидора Ковпака — окупанта та диверсанта, який все життя займався воєнними злочинами проти українського населення, воюючи проти Гетьманської держави Павла Скоропадського, а в часи Другої світової війни здійснюючи терор на території України. Пам'ятна дошка Сидору Ковпаку в ГенічеськуФото:  Терористичне джерело Втім навіть за твердженнями пропагандистів у радянський період Генічеськ значно занепав. причин чомусь не називають, але сам факт визнають — хай і побіжно, адже одразу ж змінюють акцент на те, що з приходом незалежності Генічеськ ледь не повністю знищили. Зрозуміло, що це чергова маніпуляція ворога, адже Україна отримала вже доволі сильно збанкрутіле місто, уся промислова потуга якого була знищена ще за окупантів.

Та найсмішніше, якщо можна так висловитися у наших реаліях, Юрій Кот без будь-яких застережень заявляє наприкінці відео, що свій черговий ренесанс Генічеськ отримав під час вторгнення ворога до України й захоплення міста. Наразі окупанти перетворили його на базу для окупаційної псевдовлади, а саме місто практично спорожніло. Хоча для московитів саме так й виглядає відбудова — терор мирного населення, насильна його московизація та доведення людей до зубожіння.

Зі зрозумілих причин ми не будемо транслювати це відео на нашому сайті, адже воно не несе користі навіть задля ознайомчої мети. Резюмувати хотілося таким чином: ми віримо, що зовсім скоро нам вдасться повернути Генічеськ у склад України — от тоді й почнеться справжній ренесанс міста. Підрив мосту поблизу Генічеська в часи Другої світової війниФото:  Терористичне джерело