В ГО «Єдиний Щит» розповіли про чергову перемогу захисту інтересів громадськості

3 года назад 0

Так мова йде про захист ділової репутації відомої не тільки на Херсонщині особистості — Валерія Літвіна, генерал-майора міліції, депутата Херсонської обласної ради та голови ГО «Єдиний Щит».

Юристи та співзасновники ГО «Єдиного Щита» Юрій Сначов та Євгенія Беженар на прес-конференції розповіли журналістам, як вдалося виграти суд проти так званої люстрації та про переможне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо поновлення в ОВС Валерія Літвіна.

Мова йшла про незаконно прийняте рішення щодо створення  Закону України «Про очищення влади» прийнятого у 2014 році, засідання суддів та прийняті рішення  в  українських судах. Зокрема, про Конституційний Суд України, Європейський суд з прав людини.
Зокрема, Юрій Сначов та Євгенія Беженар, в свою чергу розповіли, як дана справа відрізнялась від інших справ.

Нагадаємо, що правозахисниками Громадської організації «Єдиний Щит» в своїй більшості є досвідченні адвокати та юристи, які брали участь в багатьох цікавих справах, серед яких: справа щодо незаконного перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Олени Гандзюк; справа щодо незаконної ліквідації Херсонської міської стоматполіклініки №5 Суворовського району;
справи сотен міліціонерів повернутих на службу, які не були прийняті до Національної поліції України в результаті атестації.
Детально про перс-конференцію у відео:

Також Валерій Літвін відповів на запитання журналістів щодо загострення на кордоні з окупованим Кримом:

«Завжди були загрози захвату будівель, зброї, секретної документації, карних справ. Ви знаєте, немає діла — немає нічого. Наприклад, в 2000 роках в Генічеському районі повністю спалили злочинці слідчий відділ. Тому навчання, які проводить наша поліція — це правильно. Потрібно бути готовим до будь-яких ситуацій, незалежно від геополітичної ситуації. Я думаю, що ніякого нападу, захвату ніякої каїни на нас не буде…
У нас сильна країна, досить непогана армія. Думаю, що вряд чи наразі хтось буде ризикувати розпочинати третю світову війну. Будь-який напад на Україну сьогодні — виллється в незворотні процеси, і за це будуть відповідати лідери країн»
, — акцентував Валерій Літвін.

Херсонщина за день Полина Светлова