Кримський сценарій: на лівобережжі Херсонщини окупаційна влада урізала зарплати на 63%

4 недели назад 0

На лівобережжі Херсонщини люди, які пішли на співпрацю з окупаційною владою стали отримувати менше грошей. 

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

На тій посаді в окупаційній установі, де платили близько 52 тисяч рублів у місяць, знизили заробітну плату до 19 тисяч.

“Для тих, хто не знав, як воно працювало в Криму, і не знав, як воно буде працювати на Херсонщині – це стало шоком”,  – сказав Данилов.

Він додав, що на це є декілька причин. По-перше, пройшли незаконні вибори президента РФ на окупованих територіях України. Друге – Росія, вважає, що достатньо залякала людей й вже не треба купувати їхню лояльність.

Також Данилов зазначив, що це “сценарій” анексованого Криму. Медики, які приїжджали з півострова на окуповану територію Херсонщини так і казали:  “ой, це буде так, як у нас” .

“У них теж приблизно рік-два “підгодовували”. Потім це все врізали, привели до середньоросійського рівня”, – зазначив заступник директора.

  • У грудні 2023 року на окупованій території Херсонщини двоє освітян звернулися до суду, щоб отримати обіцяні російськими окупантами гроші. 
  • У листопаді 2023 Сергій Данилов розповідав, що на окупованій Херсонщині людям почали приходити платіжки за комунальні послуги. У квитанціях за світло жителям лівобережжя нарахували довільну суму: комусь за три місяці, комусь за п'ять, а не як обіцяла окупаційна влада за останній місяць.
  • Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.