Виправдовував напад на Україну та пропонував віддати окупантам Херсонщину: СБУ викрила посадовця Верховного суду

3 месяца назад 0

Служба безпеки України викрила посадовця Верховного суду, який виправдовував напад росії на Україну та сподівався на окупацію нашої держави.

В СБУ , що зібрали доказову базу на посадовця ВС. Ним виявився керівник одного із структурних підрозділів суду. Так, у Cлужби безпеки є записи розмов, у яких чоловік заперечує суверенітет України та пропонує віддати окупантам південні регіони, зокрема Одеську та Херсонську області.

"У спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Крім того посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів", — йдеться у повідомленні.

За ініціативи СБУ було проведено лінгвістичну експертизу записів розмов фігуранта справи, яка підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь рф.

За місцем його проживання провели обшуки та виявили:

  • ⁠мобільні телефони з комп’ютери з доказами злочинних дій;
  • близько 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;
  • спеціальний технічний засіб незаконного стеження;
  • прокремлівську літературу.

СБУ на підставі зібраних доказів оголосила фігуранту підозру відповідно до ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою). Йому загрожує до 8 років ув'язнення та конфіскація майна.