«Взяття Кринків не підтвердилось»: російський «воєнкор» вирішив говорити «правду»

2 месяца назад 0

«Так званий військовий аналітик, бойовий путінський пропагандист», — написано на сайті «Миротворець» про 53-річного Юрія Котенка.

«Російський військовий кореспондент, досить популярний аналітик того, що відбувається на Україні,  — повідомляє російська пропагандистська інтернет-енциклопедія «Неолурк». — Посів 11 місце у рейтингу потужності російського Телеграму за індексом цитування в червні 2022 року з 46384 згадувань, 42147 репостів» . Тим цікавіше буде послухати висловлювання пропагандиста щодо нинішньої ситуації на лівобережжі.

«Щодо Кринків — печаль,  — написав «военкор Котенок» у своєму телеграм-каналі. —  Не туман війни, як здавалось, а саме печаль, за якою — банальна брехня». Така оцінка стосується чергової повністю брехливої заяви роспропагандистів щодо «звільнення» Кринків. «Чергове «китайське» взяття селища не підтвердилось , — продовжує «воєнкор». — І пояснюється це, схоже, тим, що у перемоги багато батьків, а поразка -сирота».

Можна було б порадіти, що топ-пропагандист «прозрів», але у подальшій інформації він вміло змішує правду з брехнею, все одно обманюючи тих, хто хоч трохи сумнівається у кремлівській пропаганді. За даними Котенка, у Кринках досі є «половина роти» ЗСУ і відбуваються ротації, а «з високого правого берега противник здійснює повний вогневий контроль над населеним пунктом, як і над Альошками, використовуючи арту, міномети і їру-дрони». А з острову Нестрига, бреше «воєнкор», українських військових «виковиряли».

«До слова, у битві за Кринки наші втрати перевищили тисячу чоловік, немало техніки підбито і спалено» , — написав Котенок. А ось це вже «схоже» на правду!

Богдан СТРАЖАК,