На Херсонщині “Форум представників місцевих громад” перетворився на передвиборчу агітацію кандидата в нардепи від “Слуга народу” 

3 года назад 0

“Форум представників місцевих громад”, який вчора відбувся у Новій Каховці, перетворився на майданчик для передвиборчу агітацію голови Херсонської ОДА Сергія Козира, який балотується до Верховної Ради на 184 окрузі. 

За інформацією “Суспільного”, на площі біля будівлі, де проходив захід, стояв агітаційний автобус та палатки кандидата в нардепи.

Не обійшлося з агітаційних промов зі сцени. Зокрема, в підтримку кандидата Сергія Козира виступив голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко. 

“Ми пишаємось, що в нас є такий потужний кандидат в народні депутати Сергій Козир. Ми дуже чекаємо в Раді Сергія, хочемо, щоб потрапив туди швидше”, – заявив Корнієнко. 

Як розповів “Суспільному” координатор координатор громадянської мережі ОПОРА за виборами у Херсонській області Євген Гладкий, спостерігачі від ОПОРИ на цьому заході зафіксували, що також у словах голови Херсонської облради Олександра Самойленка була агітація голосувати “за” чи “проти” кандидата у нардепи.

“Для належної кваліфікації порушення треба з’ясувати, чи є Херсонська облдержадміністрація, яка анонсувала цей захід, або будь-який інший орган держвлади – організатором. Будемо намагатися дізнатися, хто і як фінансував цей захід: партія “Слуга народу” чи орган місцевого самоврядування. І якщо ми отримаємо дані, що фінансування було з коштів громади, то це буде відповідно порушенням. Тоді ми звернемося до поліції”, – каже Гладкий. 

Також Євген Гладкий додав, що раніше спостерігачі ОПОРИ робили запит до Херсонської облдержадміністрації і отримали відповідь, Сергій Козир з 27 вересня по 29 жовтня перебуває у відпустці. Хоча на заході Козира було представлено не як кандидата в народні депутати, а як голову ОДА.