У державній зраді підозрюється житель Херсона: очолив загін воєнізованої охорони

2 недели назад 0

Слідчі Державного бюро розслідувань у м. Мелітополь повідомили про підозру в державній зраді 52-річному жителю Херсона Ігорю Якименку.

Текст підозри на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, не пізніше 1 листопада 2022 року підозрюваний обійняв посаду окупаційного начальника Херсонського загону воєнізованої охорони, який діяв у складі незаконного державного унітарного підприємства “Херсонська залізниця”.

На цій посаді Якименко агітував місцевих жителів працювати в незаконній установі та підбирав працівників. Також оформлював документи згідно з російським законодавством, організовував роботу комісії у складі незаконно створеного органу з приймання на баланс майна та транспортних засобів Херсонського загону воєнізованої охорони регіональної філії “Одеська залізниця” АТ “Українська залізниця”, стверджують правоохоронці.

Як йдеться у тексті, до повномасштабного вторгнення Ігор Якименко був першим заступником начальника загону виробничого підрозділу служби воєнізованої охорони “Херсонський загін воєнізованої охорони” регіональної філії “Одеська залізниця” АТ “Українська залізниця”.
Чоловіку загрожує позбавлення волі строком на п’ятнадцять років або довічне ув'язнення, з конфіскацією майна.

  • Служба безпеки України повідомила про підозру 35-річному уродженцю Херсона Миколі Харитонову. Йому інкримінують пособництво державі-агресору, через те, що чоловік допомагав будувати понтонну переправу через Дніпро біля Антонівки Херсонської області, під час окупації міста.