У Херсоні вимагають зняти Устинова з посади першого заступника голови облради 

2 года назад 0

фото: Тарас Бузак

У Херсоні вимагають зняти з посади першого заступника голови облради представника “ОПЗЖ” Єгора Устинова. Під стінами обласної ради активісти організації “Нацкорпус” провели акцію. 

Координатор “Національного корпусу” Микита Тютюнник заявив, що Єгор Устинов – колаборант, який за вісім років війни не поніс жодного покарання. За його словами, представник “ОПЗЖ” повторює тези російської пропаганди. Також “Нацкорпус” вимагає від правоохоронних органів реагування на те, що “посібник окупанта спокійно ходить по Херсону”. 

Варто додати, що раніше “Нацкорпус” провів подібну акцію під стінами обласної Служби безпеки України. 

Підтримав вимоги щодо відставки Єгора Устінова голова фракції “Європейська солідарність” в облраді Сергій Хлань. За його словами, фракція “ЄС” неодноразово вносила подібні пропозицію керівнику обласної ради. 

“Ми відверто вважаємо, що в нашій прикордонній області представник “ОПЗЖ” не може бути в керівництві обласної ради”, – заявив Хлань. 

Голова фракції “ЄС” запропонував скоротити посаду першого заступника голови облради, або замість Устинова обрати представника фракції “Нам тут жити”. Хлань зазначив, що Херсонська обласна рада є єдиною, яка має двох перших заступників голови.