У Херсонській ОВА закликають виїжджати з окупованих територій та дякують волонтерам, які вивозять людей

2 года назад 0

У Херсонській ОВА закликали людей виїжджати з окупованих територій, подякували волонтерам, які проводять евакуацію людей без офіційних зелених коридорів, та попередили про покарання тих, хто на цьому заробляє.
Як передає , про це заявив у відеозверненні до мешканців області у т.в.о. начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

«Я хочу подякувати волонтерам, які від щирого серця безкоштовно допомагають людям (виїхати з окупованих територій – ред.)» , — сказав Бутрій.Водночас він попередив «ділків», які за гроші «організували схему вивезення людей та перетину пункту пропуску», що правоохоронні органи про це знають.

Бутрій зазначив, що крок за кроком ЗСУ наближають звільнення області, в регіоні активно ведуться бойові дії. Він звернувся до мешканців області та порекомендував їм залишити тимчасово окуповану територію, аби убезпечити себе і рідних. Наразі люди виїжджають через Василівку у бік Запоріжжя, наголосив керівник ОВА.

Як повідомлялося, раніше Бутрій інформував, що спроби домовитися про зелені коридори на Херсонщині були, але загарбники не погодилися на це. Вороги не давали завозити в область і гуманітарну допомогу — одну колону російські військові розвернули пострілами.
У Херсонській облраді закликають мешканців виїжджати, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду.
На Херсонщині росіяни не дають офіційних «зелених коридорів» і ускладнюють неофіційні евакуаційні шляхи, але у Запоріжжі на херсонців, які виїхали з тимчасово захоплених територій, чекають у гуманітарному центрі. У волонтерів, які безоплатно вивозять людей із тимчасово захопленої російськими військами Херсонщини, станом на 12 липня є 19 тисяч заявок на виїзд, чекати доведеться близько 2 місяців.

Українців закликають долучатися до організації безкоштовного вивезення мешканців із захоплених територій регіону, оскільки заплатити перевізникам від 3,5 тис. до 20 тис. грн можуть не всі.