Росіяни на Херсонщині намагаються повністю знищити узбережжя — Гуменюк

6 месяцев назад 0

Російські військові на Херсонщині зухвало нищать усе, до чого можуть дотягнутися: від житлових будинків та об’єктів інфраструктури до екології.

Як передає , про це повідомила очільниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Вони дотримуються тактики тотального руйнування. Вони намагаються знищити узбережжя повністю. Таким чином, щоб, як вони собі вважають, зупинити Сили оборони. Тобто, не маючи абсолютного розуміння задумів Сил оборони, але вважаючи, що для того, щоб перейти на лівий бере, треба зосередитися на правому, вони намагаються в такий спосіб знищити все, що там може бути, килимовими бомбардуваннями накриваючи населені пункти», — сказала Гуменюк.

За її словами, ворог обстрілює та нищить житло цивільних, об’єкти інфраструктури. Якщо ж говорити про екологію, то тут вони використовують хімічні речовини, щоб знищувати чорнозем та максимально збільшувати площі ураження.

«Їх не зупиняє те, що це заборонена зброя… Випалюється все те, що не потрібно. Насправді руйнується вся екосистема, гинуть рослини, тварини та увесь той біогенез, який є на тій ділянці місцевості», — додала очільниця пресцентру.

Як повідомляв Укрінформ, очільниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк зазначила, що в тимчасово окупованому Росією Криму українські Сили оборони ведуть комплексну роботу, результати якої буде видно згодом.