У лікарні в окупованій Каховці немає навіть тонометра!

9 месяцев назад 0

Гауляйтер Каховського району павло філіпчук не втомлюється повторювати, як добре у райцентрі з медициною. В одному з останніх відеозвернень, які він із завидною регулярністю записує, зрадник нагадав, що свого часу з каховської лікарні вивезли все обладнання, а сам заклад закрили. Робили це, до речі, «під егідою» тодішнього фейкового міністра охорони здоров’я Херсонської області Вадима ільмієва. Пояснювали тим, що місто знаходиться у зоні бойових дій.

Вже тоді над ільмієвим згущались хмари. Зрештою нові господарі порушили проти нього кримінальну справу за крадіжку 26,5 мільйонів рублів, які він мав би заплатити своїм підлеглим у вигляді зарплати. Скоріш за все, філіпчук ще тоді знав, що його колезі залишилось недовго, бо зайняв протилежну позицію. Навіть підтримкою сальда у питанні «збереження» лікарні заручився.

У результаті зрадник тепер вихваляється, що йому вдалось повернути каховчанам лікарню. А, крім нового головлікаря, цитуємо філіпчука, «було повернуте вкрадене обладнання, відновлена довгоочікувана робота ключових відділень на місцях разом зі стаціонарним обслуговуванням, медики повернулись на свої робочі місця, обладнані для повноцінного трудового процесу, проводиться робота з надання стоматологічних послуг у лікарні» і т. д, і т. п.

«Мінздрав, Каховська лікарня і адміністрація округу продовжують забезпечувати наше населення якісними і сучасними медичними послугами», — пише прес-служба окупаційної адміністрації.

Про те, що діється насправді, повідомила у Телеграм учасниця попереднього голосування «єдиної росії» (як і павло філіпчук, до речі) юлія сіпко. Зрадниця поділилась з однопартійцями історією про пенсіонерку з Каховки, яка… не могла додзвонитись у лікарню і добитись госпіталізації. Колаборантка каже, що допомогла їй у цьому: «Допомогли літній жінці з Каховки. Вона зараз лежить у лікарні. У неї важкий діагноз — потрібна професійна допомога медиків. У відділені дізналась, чого лікарня потребує. Виявилось, що у них банально немає тонометра. Вирішила придбати його. Планую сюди приїхати ще…»

А поки сіпко везе у лікарню тонометр, її «підшефна» пенсіонерка намагається знизити тиск, читаючи партійну газету «єдиноросів».

Богдан СТРАЖАК,